Site coolinaria.ro

Inapoi la scoala – cum pregatim bucataria


Inapoi la scoala – cum pregatim bucataria Pe langa cumpararea rechizitelor, mai avem nevoie si de alte pregatiri pentru reinceperea scolii. Una dintre acestea este pregatirea bucatariei. Avem de lucrat la curatenie, rezerve de alimente si alte mici modificari.

1. Scapa de dezordine
Toate lucruile care zac pe masa din bucatarie sau pe bufet trebuie sa dispara. O reorganizare buna incepe cu o curatenie. Va fi mult mai usor sa o faci acum, decat dupa ce scoala a inceput deja.

2. O camara echipata
Nu poti permite ca scoala sa inceapa, iar camara ta sa fie goala. Niciodata nu stii cand trebuie sa gatesti ceva rapid pentru copii. Scapa de conservele si borcanele care stau de prea mult timp acolo si inlocuieste-le cu alimente noi. Cumpara lucruri de care stii ca vei avea nevoie in situatii de urgenta: paste, orez, sos de rosii, etc.



3. Special pentru copii
Copiii nu stiu sa gateasca, de aceea prefera tot ceea ce e la indemana. Creeaza un spatiu mic in frigider, de unde sa-si poata lua fructe, legume sau mancarea pregatita de tine si portionata corespunzator. De asemenea, ar fi bine sa aiba si un dulapior special cu gustari, fie ca e vorba de biscuiti facuti in casa sau orice alte prajiturele.

4. Echipeaza congelatorul
Nu degeaba toata lumea face provizii la inceputul toamnei. Un congelator echipat, alaturi de o camara la fel, te pot scoate din bucluc atunci cand trebuie sa faci repede ceva de mancare. E bine sa ai mereu legume congelate, dar si sosuri sau orice aliment stii ca poate fi reincalzit rapid.

5. Pachetelele pentru scoala
Ca sa le poti da copiilor un pachetel complet pentru scoala, trebuie sa ai si ustensilele necesare. Asta inseamna sa te echipezi cu pungute resigilabile, servetele si folie de plastic. Daca au loc in ghiozdan pentru o cutiuta de mancare, atunci e si mai bine. Spala-le fructele inainte sa le dai in punguta si pune-le si cateva servetele, ca sa nu se murdareasca.

Autor:  Andreea Utza