Site coolinaria.ro

Alimentatie echilibrata pentru femei


Alimentatie echilibrata pentru femei Femeile au nevoi nutritionale diferite de ale barbatilor, de aceea e bine sa stii exact de ce are nevoie organismul tau pentru a fi in forma maxima. Iata un scurt ghid care sa te ajute sa faci alegi sanatoase pentru fiecare masa a zilei.

1. Micul dejun
Prima masa a zilei inseamna trezirea la viata a metabolismului. Cel mai bine este sa mananci proteine, cum ar fi oua, lactate sau carne slaba. Corpul arde mai multe calorii atunci cand digera proteine, deci iti vei mentine metabolismul activ. In plus, proteinele iti dau senzatia de satietate si nu-ti va fi foame prea curand.

2. Gustarea de dimineata
Dupa micul dejun, va urma, de obicei o gustare. E mai bine sa iei mai multe mese mici pe zi, ca sa-ti tii nivelul de zahar din sange sub control. Gustarile trebuie sa fie hranitoare dar si bune. Pentru prima gustare din zi, alege o felie de paine integrala cu unt de arahide sau o banana.



3. Pranzul
Pranzul trebuie sa fie o combinatie de proteine si carbohidrati. Carbohidratii sunt cei care iti dau energie pentru restul zilei. Totusi, alege surse sanatoase, bogate in fibre, cum ar fi painea intregrala sau orezul. Tot la pranz trebuie sa ai si o portie de legume, de aceea salata este o alegere excelenta. Proteinele le poti lua din branzeturi sau carne.

4. Gustarea de dupa amiaza
Acum este momentul in care vei avea pofta de ceva dulce. Un pumn de fructe confiate, nuci si seminte este o alegere foarte buna, deoarece contine atat proteine cat si grasimi sanatoase. Inlocuieste ciocolata cu fructele proaspete si mananca niste alune crude in locul biscuitilor.

5. Cina
Nu da la o parte carbohidratii, deoarece sunt bogati in fibre, saraci in grasimi si te pot ajuta sa te relaxezi seara. Combina-i cu grasimi sanatoase cum ar fi nucile, semintele sau uleiurile lor. Corpul tau va folosi aceste grasimi pentru a se reface in timpul noptii.

Autor:  Andreea Utza