Site coolinaria.ro

Cum gatim cu bere


Cum gatim cu bere Berea este un aliment mult mai versatil decat pare. Ea poate fi folosita in gatit, nu doar bauta la masa cu prietenii. Iata cateva sfaturi care sa te invete cum sa gatesti cu bere.

1. Foloseste o bere care iti place
Daca nu ti-ar placea sa o bei, atunci nu o folosi nici la gatit. Sansele sa urasti preparatul final sunt foarte mari. Nu gati cu bere de slaba calitate.

2. Pentru copt
Daca vrei sa adaugi bere intr-un preparat pe care il vei pune la cuptor, atunci asteapta ca aceasta sa ajunga la temperatura camerei. Berea rece poate interactiona cu drojdia si poate impiedica procesul de crestere.

3. Retetele
Daca nu esti sigur de unde sa incepi, cauta intai retete cu bere. Desigur, poti lua orice preparat care are nevoie de lichid si-l poti inlocui cu bere, insa nu te mira cand rezultatul va fi cu totul diferit.

4. Cum le combini
Atunci cand gatesti cu bere, gandeste logic pentru a face combinatii. Daca prepari o carne usoara, atunci foloseste o bere mai light. Daca o pui in legume, gandeste-te ce gust ai prefera sa adaugi.



5. Echilibru
Este cel mai important atunci cand gatesti cu bere. Daca folosesti o bere prea puternica, s-ar putea sa anulezi toate celelalte arome ale mancarii. Daca pui o bere prea slaba, nici macar nu o sa-i simti gustul.

6. Mai multe procedee
Am vorbit despre cat de versatila e berea dar nu am mentionat toate procedeele prin care poti gati cu ea. O poti folosi la copt, fiert, prajit si chiar marinat. Practic, nu exista nicio limita.

7. Incepe usor
Nu trebuie sa gatesti din start o reteta complicata cu bere. Incepe usor, adaugand cate putin intr-o reteta cu legume la tigaie, de exemplu.

Autor:  Andreea Utza