Site coolinaria.ro

Dieta de 3 zile cu mere


Dieta de 3 zile cu mere Dieta cu mere este un regim de slabit care se tine pentru trei zile. Este ideala pentru cei care vor sa dea jos rapid cateva kilograme fara sa se infometeze. Aceasta dieta este buna si pentru a curata organismul de toxinele provenite din mancarurile nesanatoase.

1. Singura regula a dietei
Tot ce trebuie sa faci este sa mananci numai mere timp de trei zile. Este o dieta destul de restrictiva, in sensul ca nu ai o varietate de alimente din care sa alegi. Totusi, ai libertatea sa mananci cate mere vrei. Dieta nu trebuie tinuta mai mult de trei zile, deoarece poate dauna organismului.

2. Este eficienta?
Merele sunt sarace in calorii, insa bogate in fibre. Asta inseamna ca nu te vei simti flamand in timpul dietei. In plus, pe langa faptul ca te ajuta sa slabesti, merele vor contribui si la curatarea colonului. Ele sunt bogate in pectina, o fibra solubila in apa care actioneaza ca o bariera pentru grasime.



3. Hidratarea
Daca esti limitat in ceea ce priveste mancarea, in cazul bauturilor lucrurile nu mai sunt atat de stricte. Ai voie sa bei apa, ceaiuri si chiar cafea, cu o singura precizare: sa nu consumi prea multa cofeina, ca sa nu tulburi sistemul digestiv. De asemenea, sa nu consumi sucuri pline de zahar.

4. Anti-imbatranire
Dieta cu mere iti va oferi antioxidanti esentiali pentru organism, care vor incetini procesul de imbatranire. Asta inseamna ca ridurile vor aparea mai lent. In plus, merele vor reduce nivelul colesterolului rau, te vor proteja impotriva respiratiei urat mirositoare dar ii vor da si pielii tale un aspect sanatos.

5. Efecte adverse
Ca orice dieta, si cea cu mere poate avea cateva efecte, unele placute, altele nu chiar. In timpul acesteia vei observa un consum mult mai scazut de calorii. Totusi, deoarece este o dieta rapida, trebuie sa ai grija la ce mananci dupa ce o inchei, ca sa nu pui toate kilogramele la loc. Cel mai bine este sa incepi aceasta dieta dupa ce ti-ai format deja un metabolism activ, prin alimentatie sanatoasa si sport.

Autor:  Andreea Utza