Site coolinaria.ro

Invioreaza-ti iaurtul cu diverse ingrediente


Invioreaza-ti iaurtul cu diverse ingrediente Iaurtul, in special cel grecesc, este o parte importanta a unei diete sanatoase. Totusi, te poti plictisi de acelasi gust, in fiecare zi. Ca sa nu recurgi la variantele mai nesanatoase, adica iaurturile cu fructe din comert, iata ce ingrediente naturale poti folosi.

1. Gem sau dulceata
Cu siguranta ai cateva borcane prin frigider sau camara. Gemurile facute in casa sunt mult mai bune decat cele cumparate, deoarece nu contin conservanti sau zahar in exces. Desigur, sunt dulci, insa tu ai controlat cantitatea de zahar folosita. Pune 1-2 lingurite de dulceata de capsuni peste un iaurt simplu si vei obtine o gustare mult mai buna decat un iaurt cu capsuni de la magazin.

2. Fructe proaspete
Practic, singurul lucru care te limiteaza este anotimpul. Din fericire, fiecare sezon vine cu fructele sale specifice delicioase. Acum, pe timpul toamnei, bucura-te de merele, perele si prunele gustoase. Iarna vei gasi mai putine fructe proaspete prin piata, insa, la supermarket cu siguranta exista multe variante.



3. Pesto
Cine a spus ca iartul poate fi doar o gustare dulce? El se poate transforma, la fel de bine, intr-un snack sarat si delicios. De exemplu, pentru un iaurt special, pune cateva lingurite de sos pesto. Il vei transforma intr-o gustare interesanta si foarte gustoasa. Va capata si o nuanta placuta de verde.

4. Legume coapte
Ai copt prea multe legume pentru cina si nu stii ce sa faci cu resturile ramase? Pastraza-le pentru urmatoarea zi si adauga-le intr-un iaurt. Tocmai ai obtinut un mic dejun sanatos sau chiar urmatoarea cina.

5. Cereale
Exista multe variante de iaurt care vin deja cu cereale, insa, cel mai bine este sa ti-l prepari singur. Este foarte simplu. Nu ai nevoie decat de fulgi de ovaz sau orice alte cereale naturale pe care le poti gasi la plafar. Presara-le peste iaurt si mananca-l la micul dejun. Daca vrei, il poti lasa cateva minute deoparte, pana cand se inmoaie cerealele.

Autor:  Andreea Utza