Site coolinaria.ro

Cum pastram fructele si legumele feliate


Cum pastram fructele si legumele feliate Fructele taiate si portionate sunt mereu mai atragatoare decat cele intregi. Asta pentru ca cele feliate sunt deja gata, nu trebuie decat sa le iei din frigider si sa te bucuri de ele. Totusi, ele se pot strica mai repede. Iata cum le poti pastra pentru mai mult timp.

1. In apa
Poate ti se pare ciudat sa tii legumele si fructele in apa, dar acest procedeu le va ajuta sa dureze mai mult. Pune cartofii si morcovii taiati intr-un castron cu apa rece si proaspata. Schimba apa la 1-2 zile, pentru a le prelungi viata si mai mult. Acelasi procedeu poate fi folosit si pentru merele feliate.

2. In acid
Ai auzit trucul cu sucul de lamaie, cel care iti spune sa stropesti fructele taiate pentru a-si pastra culoarea. Nu este un mit, acidul citric din lamaie chiar ajuta in acest sens. Il poti folosi astfel: stropeste fructele sau legumele cu putin suc de lime sau lamaie, amesteca-le usor apoi pune-le la frigider.

3. Prosoape de hartie
Prosoapele de hartie, alaturi de recipientele de depozitare, sunt cea mai buna metoda pentru a pastra salata proaspata. Hartia absoarbe umezeala in exces, iar cutia protejeaza frunzele.



4. La congelator
Congelarea fructelor si legumelor pentru a le pastra mai mult timp nu este vreo tehnica noua. Desi metoda functioneaza pentru multe varietati de alimente, trebuie sa fii atent cum le congelezi. De exemplu, afinele trebuie intai imprastiate pe o tava si puse asa la inghetat. Abia apoi le poti pune pe toate intr-o punga. Altfel, risti sa te trezesti cu un bloc mare de gheata, afine storcite si suc.

5. Gateste-le
Uneori, iti dai seama cand alimentele nu mai au prea mult de trait. Atunci e cazul sa le folosesti intr-o reteta. Legumele pot fi facute la cuptor si transformate in omlete sau sandwich-uri, iar fructele pot deveni sosuri sau toppinguri delicioase pentru iaurt.

Autor:  Andreea Utza