Site coolinaria.ro

Resturile de la cina – urmatorul mic dejun


Resturile de la cina – urmatorul mic dejun Un mic dejun bun iti poate insenina ziua, la fel cum unul plictisitor te poate deprima putin. Ce bine ca putem folosi resturile de la cina pentru a crea o prima masa a zilei delicioasa. Iata cum.

1. Foloseste legumele gatite
Indiferent daca ai mancat niste legume la cuptor sau fierte, daca iti raman cateva, nu le arunca. Pastreaza-le, caci le vei consuma la micul dejun. Legumele gatite sunt perfecte pentru a fi adaugate intr-o omleta sau in sandwich-uri creative.

2. Sosuri
Ai pregatit un sos bun de rosii seara trecuta si ti-a ramas o cantitate mica? Pune-l la pastrat intr-un borcanas sau castron si foloseste-l la micul dejun. Ouale ochiuri sunt excelente cu putin sos picant. In plus, il poti folosi intr-un sandwich sau tortilla pentru pranz.



3. Chifle sau felii de paine
Daca ai decis sa-ti faci un sandwich doar dintr-o jumatate de chifla, nici sa nu te gandesti sa o arunci pe cea ramasa. Tine-o intr-o punga inchisa, ca sa nu se usuce si consum-o la micul dejun. O poti praji si manca cu putin unt si gem sau transforma intr-o friganea.

4. Guacamole
Pasta de avocado este delicioasa, mai ales cand este preparata cu putin usturoi si rosii. Daca te-ai bucurat seara de ea, nu ai niciun motiv pentru care sa nu te bucuri si dimineata urmatoare. O poti intinde pe o felie de paine, prajita sau nu, si manca alaturi de o felie de branza sau oua ochi.

5. Salata verde
Poate ca te-ai apucat sa pregatesti o salata pentru cina, dar ti-ai dat seama ca ai spalat mai multa salata verde decat era cazul. Pastreaza frunzele spalate, caci le vei pune in farfurie a doua zi.

Autor:  Andreea Utza