Site coolinaria.ro

Capcanele dietei fara gluten


Capcanele dietei fara gluten Dieta fara gluten poate parea simpla, insa nu este deloc asa. Ca orice dieta, si ea are cateva reguli esentiale. Iata care sunt cele mai frecvente capcane ale acesteia si cum sa nu cazi in ele.

1. Nu ai in vedere contaminarea
Daca renunti la gluten din motive de sanatate, pentru ca esti alergic, trebuie sa ai mult mai multa grija. E foarte usor sa contaminezi o mancare, mai ales daca obisnuiesti sa gatesti cu gluten pentru restul familiei. Poti folosi aceleasi ustensile, insa ai mare grija sa le speli cum trebuie. De asemenea, nu servi mancarurile fara gluten pe aceeasi farfurie unde sunt cele cu. Mai exact, dulciurile fara gluten trebuie sa stea separat de cele cu.

2. Fara gluten nu inseamna fara carbohidrati
Daca vrei sa urmezi o dieta fara carbohidrati, este alegerea ta. Dieta fara gluten nu inseamna ca nu poti consuma carbohidrati. Te poti bucura in continuare de cartofi, orez si ovaz. Ca sa fii sigur ca nu au fost procesate nepotrivit, alege alimente care nu contin gluten in mod natural. Evita variantele fara gluten ale pastelor, biscuitilor sau painii.



3. Nu cunosti tipurile de faina
Trebuie sa stii ca nu e usor sa faci prajituri fara gluten. O sa dureze ceva pana cand te vei obisnui si pana cand vei obtine rezultatele dorite. Pentru inceput, trebuie sa cunosti tipurile de faina. Exista foarte multe variante si fiecare actioneaza diferit cu restul ingredientelor. Nu folosi faina de naut cand iti trebuie de migdale si invers.

4. Nu e o dieta de slabit
Daca tot ce vrei este sa slabesti, atunci dieta fara gluten nu este cea potrivita pentru tine. O prajitura fara gluten ramane, totusi, o prajitura. Nu te va ajuta sa scazi in greutate. Mai degraba, urmeaza o dieta bogata in fructe si legume.

5. Nu renunta
Sa renunti la gluten poate fi destul de greu. Gatitul se complica, iar cina in oras se schimba radical. S-ar putea chiar sa trebuiasca sa renunti la unele dintre restaurantele tale preferate. Insa, daca sanatatea iti cere asta, trebuie sa te motivezi. Nu te demoraliza daca nu poti exclude glutenul deodata, fa-o treptat si vei reusi.

Autor:  Andreea Utza