Site coolinaria.ro

Echipeaza-ti camara pentru toamna


Echipeaza-ti camara pentru toamna Toamna este anotimpul perfect pentru a coace bunatati, fie ca e vorba de briose, biscuiti sau placinte. Ca sa poti prepara orice reteta, fara sa te demoralizezi ca-ti lipseste vreun ingredient cheie, trebuie sa ai o camara echipata. Iata care sunt alimentele care nu trebuie sa-ti lipseasca.

1. Faina
Faina este esentiala in aproape orice reteta de dulciuri care necesita coacere. E bine sa ai la indemana mai multe feluri de faina. Cea alba, obisnuita, nu trebuie sa lipseasca niciodata din camara. Ar fi bine sa mai ai si alte varietati, precum cea integrala sau cea speciala pentru prajituri.

2. Zahar si sirop
Nu poti face prajituri fara zahar sau indulcitori, nu-i asa? Zaharul alb trebuie sa existe mereu in camara ta. In functie de retetele pe care obisnuiesti sa le faci, cumpara si alti indulcitori, precum siropul de artar, zaharul pudra sau brun. Si mierea poate fi folosita in acest sens.



3. Unt si ulei
Dulciurile au nevoie si de putina grasime, iar asta inseamna unt sau uleiuri. Indiferent ce preferi sa folosesti, asigura-te ca exista in camara ta. Untul se pastreaza in frigider sau congelator. Uleiul este foarte bun atunci cand vrei sa prepari briose.

4. Condimente
Prajiturile fara condimente si arome sunt incomplete. Fa un inventar al acestora si vezi ce-ti lipseste. Cele mai importante sunt esentele de vanilie, rom si scortisoara. Apoi, in functie de prajiturile pe care obisnuiesti sa le faci, iti poti alege restul de condimente esentiale.

5. Praf de copt si bicarbonat de sodiu
Cum ar fi sa te apuci de o prajitura si sa observi ca nu mai ai praf de copt? Desigur, poti da o fuga pana la magazin, daca ai unul aproape, insa ar fi mai bine sa poti merge doar pana la propria camara. Praful de copt si bicarbonatul de sodiu nu trebuie sa-ti lipseasca niciodata din casa.

Autor:  Andreea Utza