Site coolinaria.ro

Cum sa faci cartofi wedges acasa


Cum sa faci cartofi wedges acasa Cartofii wedges sunt deliciosi si mult mai sanatosi decat cei prajiti. In plus, sunt foarte simplu de preparat si acasa, nu trebuie sa-i cumperi. Iata cum ii poti face.

1. Alege cartofii potriviti
Primul pas pentru cartofi wedges reusiti este sa folosesti cartofii potriviti. Nu vei obtine aceleasi rezultate cu orice tip. Foloseste cartofi albi, deoarece au o textura mai potrivita. Cei rosii nu vor avea un interior la fel de pufos.

2. Incepe prin a fierbe cartofii
Inainte sa-i bagi la cuptor, e bine sa fierbi putin cartofii in apa sarata. Asta ii va ajuta sa-si pastreze forma atunci cand se inmoaie. In plus, daca ii fierbi inainte, ii poti coace la o temperatura mult mai inalta, ca sa fie mai crocanti. Nu te teme, nu vei ramane cu un interior nefacut, caci au fost deja fierti. Vei obtine un exterior crocant si delicios.

3. Scutura-i
Dupa ce i-ai fiert, scutura-i bine. Asta le va schimba putin exteriorul, facandu-i mai rugosi. Aceasta textura se va transforma in cuptor intr-o crusta crocanta, minunata.



4. Nu te teme de grasime
Pentru cartofi wedges, ai nevoie de grasime, nu incape indoiala. Chiar daca nu-i pregatesti in baie de ulei, tot ai nevoie de o cantitate suficienta. Nu te zgarci si nu te teme. Daca nu folosesti destul ulei, nu vor fi crocanti. Asigura-te ca fiecare cartof este uns bine.

5. Preincalzeste tava
Pune hartie de copt pe tava si pune-o la cuptor asa. Cartofii nu se vor lipi de tava incinsa si se vor face mai rapid.

6. Temperatura
Coace cartofii la o temperatura inalta. Ai nevoie doar sa le rumenesti exteriorul, nu sa-i gatesti pe interior, caci sunt deja fierti.

7. Nu-i intoarce prea des
Nu intoarce cartofii prea des, pentru ca risti sa intrerupi procesul de coacere. Asteapta sa fie crocanti si rumeni pe o parte, inainte sa-i pui pe cealalta.

Autor:  Andreea Utza