Site coolinaria.ro

Alimente nesanatoase pentru copii


Alimente nesanatoase pentru copii Multe dintre gustarile pentru copii pretind a fi sanatoase, desi nu sunt. In aceasta categorie intra iaurturile, biscuitii si chipsurile. Iata o lista mai detaliata cu alimentele nesanatoase pentru copii.

1. Iaurturile pentru copii
Exista iaurturi care pretind a fi speciale pentru copii. Asta nu inseamna ca sunt si sanatoase. Tot ce fac este sa-i atraga pe copii cu diverse ambalaje colorate sau, si mai rau, cu arome artificiale sau bomboane. Iaurtul este foarte bun pentru alimentatia copiilor, deoarece le ofera calciu si probiotice, insa alege iaurtul simplu. Pentru mai mult gust, adauga putin din gemul lor preferat.

2. Briosele
Crezi ca briosele cu fructe, din comert, sunt alegeri bune pentru copilul tau? Mai gandeste-te odata. Chiar daca ai impresia ca-i oferi o varianta mai buna decat, sa zicem, gogosile cu ciocolata, nici briosele nu sunt tocmai sanatoase. Sunt pline de zahar, facute cu faina alba rafinata si uleiuri. Daca vrei niste briose bune pentru copii, atunci prepara-le in casa. Foloseste faina integrala si incearca sa ascunzi, pe ici, pe colo, cateva legume si fructe.



3. Batoanele de cereale
Daca tu nu consumi batoane de cereale, pentru ca stii cat de mult zahar contin, atunci de ce i-ai da copilului tau? Cele speciale pentru copii sunt si mai dulci, ca sa fie pe placul lor. Evita-le pe cat posibil si inlocuieste-le cu fructe proaspete.

4. Sucul
Copiilor le plac sucurile de fructe, insa acestea nu sunt alegeri tocmai sanatoase. La fel ca restul gustarilor, si acestea sunt pline de zahar. In plus, sunt lipsite de fibre, ceea ce face ca zaharul sa se absoarba mult mai repede. Cel mai bine este sa le dai suc facut in casa, insa nu exagera nici cu acesta.

5. Crackers
Chiar daca sunt o varianta foarte convenabila, doar cumperi un pachetel si i-l pui in ghiozdan, acesti biscuitei crocanti nu aduc prea multe beneficii nutritionale copiilor. Sunt saraci in nutrienti si fibre. Inlocuieste-i cu unii integrali, care sa contina cereale si adauga-le o feliuta de branza, pentru a le oferi si o doza de calciu.

Autor:  Andreea Utza