Site coolinaria.ro

Slabitul inainte de un eveniment


Slabitul inainte de un eveniment Ti-ai propus sa fii in cea mai buna forma pentru un eveniment si parca ai vrea sa dai jos cateva kilograme. Nu este ceva imposibil, insa nici nu trebuie sa ai asteptari prea mari. Iata cateva trucuri care te pot ajuta sa ajungi intr-o forma mai buna, intr-un timp scurt.

1. Aportul de calorii
E timpul sa tai din caloriile consumate, insa nu prea mult. Daca te vei infometa, iti vei incetini si metabolismul, iar asta iti va ingreuna si mai mult slabitul. Consuma cel putin 1400 de calorii, daca nu mai mult.

2. Evita mancarurile sarate
Mancarurile procesate sunt bogate in sodiu, de aceea ar fi mai bine sa le eviti. Acelasi lucru se aplica si in cazul mancarurilor sarate. Toate acestea pot cauza retentie de apa si balonare. Inlocuieste-le cu mancaruri sanatoase, care nu contin aditivi si coloranti.



3. Portiile
E important sa consumi portii rezonabile. Cea mai mare parte din farfurie trebuie sa contina legume si verdeturi. Renunta la sosurile grele si dressinguri. Consuma, in schimb, proteine provenite din carnea slaba sau oua. Nu uita de cerealele integrale, cum ar fi ovazul, quinoa sau orezul brun.

4. Snack-uri
Snack-urile sunt parti importante ale alimentatiei si nu trebuie sa renunti la ele. Totusi, trebuie sa consumi alimente sanatoase si satioase. Alege nuci sau seminte, fructe proaspete sau iaurturi simple in care poti adauga tu putin gem de acasa. Stai departe de sucurile carbogazoase,de cafelele cu multe siropuri si frisca si de chipsuri. De asemenea, evita gustarile care pot cauza balonare, precum guma de mestecat, bomboanele cu sorbitol si legumele precum broccoli, conopida, varza sau ardeii.

5. Hidrateaza-te
Nu uita sa consumi destule lichide in timpul acestei mini diete. De multe ori, poti confunda foamea cu setea si, in loc sa bei un pahar cu apa, sa te umfli cu o gustare nepotrivita.

Autor:  Andreea Utza