Site coolinaria.ro

Idei pentru micul dejun la munca


Idei pentru micul dejun la munca Daca preferi sa ajungi la birou mai devreme, ca sa ai timp sa-ti faci toate treburile, atunci trebuie sa ai un mic dejun usor de transportat, dar si hranitor. Iata cele mai bune idei:

1. O tortilla cu legume
Probabil ca este cel mai usor preparat dintre toate. Practic, iti faci un sandwich de care sa te poti bucura la serviciu. Tortilla este mai sigura decat painea obisnuita, pentru ca nu lasa firimituri, iar ingredientele stau mai bine. Nimeni nu vrea sa dea mancare pe tastatura. Pregateste-ti de seara ingredientele, iar dimineata nu-ti trebuie mai mult de 2 minute in care sa asamblezi totul. Poti folosi ce legume preferi, de la rosii, castraveti, porumb, dovlecei sau ardei. Pentru o doza de proteine nu uita de o felie din branza ta preferata sau de un ou feliat.

2. Parfait
Suna pompos, dar este doar un iaurt delicios, cu fructe si nuci. Ai nevoie doar de un iaurt grecesc simplu, cateva din fructele tale preferate (proaspete sau confiate) si un pumn de nuci sau seminte. Pune un strat de iaurt, apoi un strat de fructe si tot asa, pana cand umpli borcanul. La final, adauga restul de fructe si nuci ramase si inchide borcanul.



3. Pizza
Pizza la micul dejun? Da, de ce nu, daca este o pizza buna. Poate ti-a ramas o felie de la cina si nu vrei s-o arunci. O poti lua cu tine la serviciu si reincalzi. Totusi, limiteaza-te la una, maximum doua felii.

4. "Hamburgeri" facuti in casa
Nu sunt tocmai hamburgeri, ci, mai degraba, niste sandwich-uri facute in casa, cu chifle. Pune ce ingrediente preferi, la fel ca in cazul de mai sus, cu tortilla. Ai grija sa nu umpli chifla prea mult, pentru ca nu este la fel de sigura ca un wrap. Nu exagera nici cu sosurile, din acelasi motiv.

5. Briose
Cea mai complicata varianta, dar si cea mai delicioasa! Complicata pentru ca trebuie pregatita in seara de dinainte, nu din cauza retetei. Briosele sunt foarte simplu de facut. Poti pregati briose dulci, cu ovaz, banane si poate putina ciocolata sau poti alege legume si branzeturi.

Autor:  Andreea Utza