Site coolinaria.ro

5 greseli atunci cand gatim cu usturoi


5 greseli atunci cand gatim cu usturoi Iubim usturoiul, indiferent in ce reteta ar fi integrat. Sosuri, paste, supe sau chiar pizza, toate pot beneficia de pe urma gustului de usturoi. Totusi, desi este un ingredient atat de des folosit, inca exista cateva greseli comune in manevrarea lui. Iata care sunt acestea.

1. Pregatirea incorecta
Multa lume incearca sa taie usutoriul cu cutitul. Chiar daca este un fel de-al prepara, nu este tocmai cel mai bun. Mult mai util este sa-l dai pe razatoare sau sa folosesti o presa speciala pentru usturoi. Vei obtine bucati mult mai mici, care vor fi mai usor de integrat in retetele tale. Nu vrei sa gasesti o bucata imensa de usturoi in timp ce mesteci, mai ales daca este unul puternic.

2. Il adaugi prea devreme in mancare
Usturoiul se arde foarte usor, mai ales atunci cand este tocat marunt. Cu cat e mai mic, cu atat se arde mai repede. Tine minte sa nu-l pui niciodata la inceputul unui preparat, decat daca reteta o cere. Altfel, trebuie sa il adaugi cam pe la jumatatea timpului de gatire. Restul ingredientelor nu-i vor permite sa atinga prea mult tigaia incinsa. Alte dati cand ar trebui sa pui usturoiul la inceput sunt retetele pentru paste sau sosuri, cand este foarte mult lichid.



3. Il gatesti la temperaturi prea inalte
E mai bine sa incepi la o temperatura mai mica si sa o cresti treptat, decat sa-ti arzi usturoiul si sa trebuiasca sa o iei de la capat. Daca tigaia e prea incinsa, usturoiul devine crocant dar fara acel gust delicios.

4. Cumperi usturoi deja taiat
Cand e vorba de gatit cu usturoi, ai doua variante: ori pui usturoi proaspat, ori foloseti pudra. Nu cauta nimic ce se afla intre cele doua optiuni. Usturoiul deja ras si ambalat nu este o alegere buna. Va avea mult mai putina aroma decat celelalte variante.

Autor:  Andreea Utza