Site coolinaria.ro

Mananca sanatos in octombrie


Mananca sanatos in octombrie Nu ai nicio scuza sa ratezi fructele si legumele toamnei, pentru ca sunt delicioase si foarte sanatoase. In plus, le poti transforma in mancaruri si gustari minunate. Iata cum ar trebui sa arate o dieta de octombrie.

1. Smoothie-uri, nu sucuri
Smoothie-urile sunt mult mai bune decat sucurile, deoarece pastreaza o parte din fibrele fructelor sau legumelor. Atunci cand arunci pulpa fructelor, arunci si fibre, dar si nutrienti. Practic, ramai cu un lichid dulce si aromat. Un smoothie este mult mai hranitor si, in plus, nu atat de bogat in zahar. In blender trebuie sa adaugi un singur mar, pe cand, pentru un suc, ai nevoie de cel putin trei.

2. Gustari hranitoare
Cu atatea fructe si legume la indemana, e imposibil sa nu-ti faci niste gustari sanatoase. Taie fructele sau legumele in felii lungi, si serveste-le cu hummus sau iaurt simplu. Cateva optiuni bune sunt castravetii, merele, perele, ardeii sau morcovii.



3. Invata metoda stir-fry
Inca o data, varietatea de legume te va impinge spre preparate bogate in nutrienti si vitamine. Daca nu folosesti metoda stir-fry, atunci este timpul sa o inveti. Practic, vei gati legumele la o temperatura foarte ridicata, pentru un timp mult mai scurt si cu foarte putin ulei. Astfel, ele isi pastreaza nutrientii si capata o textura placuta.

4. Legume pentru micul dejun
Poate ti se pare ciudat sa mananci legume la micul dejun, dar, ai incredere, sunt mult mai bune decat orice covrig sau croissant cu ciocolata. Nu trebuie sa-ti pui o portie de tocanita la 7 dimineata, dar poti adauga cateva frunze de spanac intr-un sandwich sau niste ciuperci si rosii intr-o omleta.

5. Chipsuri
Cui nu-i plac chipsurile? Daca cele obisnuite sunt contraindicate atat pentru sanatate, cat si pentru silueta, cele din legume sunt sanatoase si delicioase! Poti prepara singur chipsuri din cartofi, pe care sa-i coci la cuptor. Si nu te opri aici, caci poti face chipsuri din multe alte legume, precum: morcovi, pastarnac, vinete sau chiar conopida.

Autor:  Andreea Utza