Site coolinaria.ro

5 lucruri inedite despre castravetii murati


5 lucruri inedite despre castravetii murati Te-ai intrebat vreodata cum si cand au aparut castravetii murati? Ti-am pregatit cateva informatii interesante si amuzante despre originea si consumul acestora.

1. Cand au aparut castravetii murati?
Se pare ca istoria lor incepe prin anul 2400 I.e.n in Mesopotamia. Apoi, ei au fost populari pe tot parcursul Evului Mediu, in Anglia.

2. Parerile unor personalitati istorice
Castravetii murati nu au trecut neobservati prin istorie. Aristotel credea ca acestia au puteri vindecatoare, pe cand Iulius Caesar ii considera o sursa de putere fizica si spirituala. Cleopatra credea ca frumusetea ei se datoreaza partial consumului ridicat de castraveti murati.



3. Cat dureaza sa fie gata?
In functie de metoda folosita, castravetii murati pot fi gata pentru consum mai devreme sau mai tarziu. Daca sunt facuti printr-un proces care implica pastrarea la rece, ei pot fi gata chiar si in cinci zile. In schimb, daca folosesti metoda clasica, poate dura pana la cinci saptamani.

4. Sunt sanatosi?
Un castravete murat de dimensiuni mari are doar 16 calorii! Totusi, ei sunt bogati in sodiu. Acelasi castravete va contine cam 49% din doza zilnica recomandata de sodiu.

5. De ce ii poftesc femeile gravide?
De obicei, pofta pentru castravetii murati indica un nivel scazut de sodiu in organism. Se pare ca uneori, pofta de un anumit aliment indica un anumit dezechilibru.

Autor:  Andreea Utza