Site coolinaria.ro

Riscurile unei diete sarace in grasimi


Riscurile unei diete sarace in grasimi Multe dintre dietele pentru slabit se bazeaza pe un aport scazut de grasimi, fapt ce poate dauna organismului. In plus, e posibil chiar sa-ti distruga planurile de a scadea in greutate. Iata care sunt riscurile unei astfel de diete.

1. Nu mai absorbi vitaminele
Vitaminele A, D, E si K sunt solubile in grasimi. Asta inseamna ca organismul are nevoie de grasimi pentru a le putea absorbi si folosi in beneficiul lui. Astfel de vitamine sunt foarte importante pentru crestere, imunitate, regenerare celulara si sange. Daca nu consumi destule grasimi, aceste vitamine vor fi excretate si nu integrate in organism, fapt ce va duce la o deficienta periculoasa.

2. Depresie
car O dieta foarte saraca in grasimi iti poate dauna psihic. De exemplu, acizii grasi omega-3 si omega-6 au o influenta puternica asupra starii de spirit si a comportamentului. Deficientele pot duce la stari negative de spirit, degenerand chiar in depresie.

3. Riscul de cancer
Un aport scazut de acizi grasi esentiali poate duce la cresterea riscului de cancer la colon, san si prostata. Studiile au demonstrat ca un consum regulate de acizi grasi omega-3 incetineste dezvoltarea tumorilor.



4. Colesterol
Dietele sarace in grasimi pot avea efecte nocive si asupra colesterolului. Atunci cand consumi prea putine grasimi sanatoase, colesterolul bun din sange scade. Asta inseamna ca esti mai putin protejat de bolile de inima.

5. Dezechilibru al nutrientilor
Daca nu mananci destule grasimi, o sa vrei sa completezi golul cu alti nutrienti, de obicei carbohidrati sau proteine. O dieta prea bogata in carbohidrati te poate face sa te simti flamand mult mai des si mult mai repede dupa o masa. Asta, in timp, poate degenera in diabet de tip 2. O dieta prea bogata in proteine poate pune presiune pe ficat si rinichi, ducand la osteoporoza.

Autor:  Andreea Utza