Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru a gati cu linte


Sfaturi pentru a gati cu linte Lintea este un aliment foarte sanatos, usor de integrat in retete delicioase. E destul de greu sa dai gres cu ea, dar nu imposibil. Ti-am pregatit cateva sfaturi care sa te ajute sa gatesti lintea perfect, de fiecare data.

1. Foloseste un sortiment potrivit de linte
Probabil ai observat ca exista mai multe sortimente de linte in supermarketuri. Cea neagra este potrivita pentru supe si garnituri, pe cand varietatile rosii si roz sunt ideale pentru tocanite si mancaruri cu specific indian.

2. Nu uita sa alegi boabele
Daca folosesti linte la conserva nu ai nevoie de acest pas, altfel, insa, este foarte important. S-ar putea sa pierzi ceva timp si sa nu gasesti nicio boaba stricata sau nicio pietricia, insa efortul va merita. Nu risca sa-ti spargi vreo masea, doar pentru ca nu ai avut chef sa stai sa alegi lintea.



3. Nu te zgarci cu lichidele
Lintea se comporta ca pastele, trebuie fierte intr-o cantitate mare de apa sau supa. Pune apa la fiert, iar cand clocoteste adauga lintea. Verifica din cand in cand si gust-o. Ca sa stii cand e gata, gandeste-te la ce o vei folosi si daca preferi sa fie mai are, pentru salate, sau mai moale, pentru supe sau tocanite.

4. Mai multa aroma
Nu spune nimeni ca trebuie sa gatesti lintea doar in apa simpla. Nu rata nicio ocazie sa adaugi mai multa aroma. De exemplu, adauga o jumatate de ceapa in supa sau in apa in care fierbi lintea. Foloseste cat mai multe ierburi aromate si nu uita niciodata de sare.

5. Lintea ca garnitura
Daca vei servi lintea de una singura, drept garnitura, atunci e foarte important sa-i prepari si un dressing. Adauga putin vin rosu si ulei de masline extra virgin. Este o combinatie simpla, insa deosebit de buna. De asemenea, nu uita nici de condimente. Experimenteaza cu cele indiene, deoarece se potrivesc foarte bine in preparatele cu linte.

Autor:  Andreea Utza