Site coolinaria.ro

Omlete sanatoase


Omlete sanatoase Omleta poate fi un mic dejun exceptional sau un adevarat dezastru caloric. Totul depinde de tine si de cum o prepari. Iti propunem cateva idei pentru omlete mai sanatoase.

1. Alege intre branza si carne
Ouale contin deja proteine, asa ca va trebui sa alegi intre carne si branza, pentru umplutura. Tine minte ca vrei sa adaugi un plus de gust, nu sa umpli omleta.

2. Daca alegi branza
Daca folosesti un cascaval cu un gust bogat, atunci nu trebuie sa exagerezi cu cantitatea, caci il vei simti, oricum. Totusi, incearca sortimente mai sarace in grasimi, cum ar fi ricotta sau branzica de casa.

3. Nu te zgarci cu legumele
Daca in cazul branzeturilor si al carnii trebuie sa fii calculat, pentru legume nu mai trebuie sa fii asa grijuliu. Ele sunt perfecte pentru omleta, adauga fibre si nutrienti, fara prea multe calorii. Cateva optiuni minunate sunt: spanac, broccoli, ardei, ciuperci, ceapa etc.



4. Nu supraincarca omleta
Am spus deja ca nu trebuie sa te zgarcesti cu legumele, insa nici nu trebuie sa pui atat de multe incat sa-ti fie imposibil sa mai intorci omleta. Ca sa-ti fie mai usor, foloseste regula de trei ingrediente: doua sarace in calorii si unul mai bogat. Adica, daca pui branza cheddar, cele doua alimente cu putine calorii pot fi spanacul si broccoli-ul.

5. Foloseste ierburi aromate
Uneori poate parea ca omleta nu are destul gust, asa ca ne indreptam spre sare si facem abuz de aceasta. Ca sa eviti aceasta situatie, foloseste ierburi aromate. Ele adauga mai mult gust, fara calorii si, cel mai important, fara exces de sodiu.

Autor:  Andreea Utza