Site coolinaria.ro

Cafeaua in dietele de slabit


Cafeaua in dietele de slabit Pe langa faptul ca ne ofera prima doza de energie a zilei, cafeaua ne poate ajuta si sa slabim. Chiar daca nu are efect de una singura, ea poate fi un ajutor de nadejde in diete.

1. Consuma cafea in cantitati rezonabile
O ceasca de cafea iti poate taia pofta de mancare pentru putin timp. Asta te va ajuta sa mananci mai putin si sa slabesti eficient. Insa, daca vei face abuz de cafea, aceasta iti va cauza insomnii, care vor duce, in final, la mancat in exces si ingrasare. Doua cesti de cafea pe zi sunt de ajuns, daca vrei sa slabesti.

2. Lasa putin timp intre prima si a doua ceasca de cafea
Daca vei bea o cantitate mare de cafea deodata, nu numai ca nu te va ajuta cu nimic, ci s-ar putea sa-ti dauneze. In schimb, lasa putin timp intre prima si a doua ceasca. Daca pe prima o bei dimineata, pastreaz-o pe a doua pentru dupa-amiaza. O idee buna ar fi sa bei o ceasca inainte sa mergi la sala, caci iti va da energie si vei putea lucra mai intens.



3. Reduce poftele
Daca imediat dupa masa de pranz ti se face pofta de ceva dulce, incearca sa combati acest obicei cu o ceasca de cafea. Ea iti va suprima apetitul si nu vei mai avea problem cu foamea pana la urmatoarea masa.

4. Nu uita de apa
E important sa consumi destula apa, mai ales daca esti un consumator inrait de cafea, caci aceasta functioneaza ca un diuretic. Daca vei consuma si apa, te vei simti satul pentru mai mult timp. In plus, te va opri din a face abuz de cafea.

5. Stai departe de specialitatile pe baza de cafea
Desi e evident, trebuie sa mentionam si acest lucru. Stai departe de toate bauturile pe baza de cafea, chiar daca ti se par delicioase. Toate contin cantitati mari de zahar si siropuri, care nu vor face decat sa-ti ofere calorii goale, ce vor duce, treptat la ingrasare. Renunta si la frisca daca vrei sa poti slabi cu ajutorul cafelei.

Autor:  Andreea Utza