Site coolinaria.ro

Incalzeste-te cu bauturi sanatoase


Incalzeste-te cu bauturi sanatoase Odata cu venirea frigului, abia asteptam sa ne incalzim cu ceaiuri, cafele si vin fiert. Totusi, in fiecare zi avem nevoie de o bautura calda, iar unele dintre acestea nu sunt atat de sanatoase, cat sa fie consummate zilnic. Iata care sunt cele mai bune optiuni.

1. Ciocolata calda
Ciocolata calda obisnuita este delicioasa, dar nu o poti bea in fiecare zi. In schimb, daca-i aduci cateva modificari, te poti bucura de ea mai des. Inlocuieste laptele obisnuit cu unul mai sanatos, cum ar fi cel de migdale. Indulceste cu putin sirop de artar, daca ai nevoie.

2. Apa calda cu lamaie
Nu e vorba de clasica apa cu lamaie, ci de un ceai cald si delicios. Lamaia are o aroma subtila si este foarte buna pentru organism. Apa cu lamaie curata ficatul si rinichii de toxine. Nu ezista sa o introduci in dieta ta.



3. Ceai de ghimbir
Ghimbirul are o multime de proprietati benefice pentru sanatate, deci nu ai nicio scuza sa nu il consumi cat mai des. Ceaiul de ghimbir are o aroma puternica, s-ar putea sa nu ai nevoie nici de indulcitor. Incalzeste-te cu el intr-o zi friguroasa de toamna.

4. Cidru cu scortisoara
Desigur, nu vorbim despre cidrul cumparat de la supermarket, ci de unul natural, facut in casa. Consuma-l cald, alaturi de putina scortisoara si te vei incalzi rapid.

Autor:  Andreea Utza