Site coolinaria.ro

Cum gatim fara sare


Cum gatim fara sare Atunci cand sanatatea iti cere sa consumi mai putina sare, trebuie sa te conformezi. Daca-ti vei aroma preparatele folosind ingredientele urmatoare, nici nu vei mai avea nevoie de sare.

1. Ierburi
Patrunjelul, mararul, busuiocul, coriandrul sau menta, toate sunt optiuni minunate pentru a da gust mancarurilor. Combinatiile de ierburi proaspete sau uscate sunt cele mai bune metode prin care poti transforma un preparat plictisitor intr-unul cu adevarat delicios. Testeaza-le treptat si vezi care este combinatia ta preferata.

2. Vin sau bere
Alcoolul poate schimba atat de mult o mancare, incat abia o vei mai recunoaste. Incearca sa adaugi putin vin sau bere in preparatele tale si observa cat de mult li se schimba gustul. Daca esti un incepator intr-ale gatitului cu alcool, iti raspundem la principalele intrebari.

3. Scortisoara
Desi este folosita deseori in dulciuri, pentru a inlocui zaharul, scortisoara este foarte utila si in reducerea cantitatii de sodiu din organism. Ea poate fi folosita in mult mai multe retete, nu doar in prajituri. Pentru inceput, adauga cate o jumatate de lingurita in retetele cu quinoa sau orez. Apoi, poti incepe sa o testezi si mancaruri mai complicate, pe baza de carne sau legume.



4. Suc de lamaie
Deja folosesti suc de lamaie in supe sau in preparatele cu peste, asa ca de ce sa nu-l pui si peste alte preparate? De asemenea, si alte sucuri din citrice sunt potrivite pentru gatit. Grapefruitul si clementinele au arome deosebite, ce completeaza foarte bine mancarurile.

5. Mustar
Indiferent ce tip de mustar preferi, acesta va inlocui cu usurinta sarea. Poate fi intins direct peste preparate sau introdus in diverse sosuri. Prepara un sos rapid din apa, suc de lamaie, usturoi si mustar. Il poti folosi peste orice tip de legume.

Autor:  Andreea Utza