Site coolinaria.ro

Cum sa congelezi supele


 Cum sa congelezi supele In serile cand nu ai timp si nici chef sa gatesti, o supa de casa congelata poate fi un mare ajutor. Iata cum poti congela supele, ca sa te bucuri de ele mai mult timp.

1. Lasa supa sa se raceasca
Dupa ce ai pregatit supa, las-o la racit. E foarte important sa fie rece inainte sa o bagi in congelator. Daca o vei pune chiar si usor calduta, risti sa afectezi temperatura din congelator si, posibil, sa decongelezi usor restul alimentelor. In plus, o schimbare atat de brusca de temperatura poate dauna oricarui aliment.

2. Pune-o in recipient
Atunci cand pui supa in recipientul pe care-l vei lasa la congelator, ai grija sa nu-l umpli complet. Lasa putin spatiu, deoarece lichidele isi maresc volumul atunci cand ingheata. Daca umpli tot recipientul cu supa, risti sa se sparga.



3. Nu congela supa cu paste
Daca vrei sa te bucuri de o supa cu taitei nu o pune la congelat cu tot cu acestia, caci ii vei strica. Cel mai bine este sa-I fierbi separat, inainte sa decongelezi supa. Apoi, ii poti pune direct in ea, cand o servesti.

4. Nu congela supa cu smantana
La fel ca in cazul supei cu taitei, nici pe cea cu smantana nu trebuie sa o pui la congelat asa. Aceasta nu va rezista bine, ci se va separa si va capata o textura foarte neplacuta. Smantana poate fi adaugata inainte sa mananci supa.

Autor:  Andreea Utza