Site coolinaria.ro

O lista de meniu


O lista de meniu De fiecare data cand mergi la un restaurant, cafenea, dar si in alte locuri primesti un meniu ce poate fi de o pagina sau mai multe. Astfel aflam cat costa preparatele pe care ni le dorim, dar si ce produse contine aceasta lista, cine stie, poate incerci ceva nou de aceasta data.

Insa sunt cateva mici puncte pe care orice meniu trebuie sa le contina pentru a fi in avantajul clientului si nu numai. Nu trebuie sa uitam ca aceasta lista de preparate este ca o carte de vizita a unui restaurant putand lasa o impresie placuta sau una care te determina sa te ridici de la masa si sa incerci in alta parte.

- listele trebuie scrise pe hartie de calitate, suficient de tare, care sa fie rezistenta la pete;
- dimensiunea lor trebuie sa permita o manevrare usoara;
- formatul trebuie sa fie simplu, cu margini si spatii adecvate, care sa permita o lectura usoara;
- indiferent de marimea si formatul literelor, acestea trebuie sa fie clare, lizibile;
- preparatele si bauturile se trec in ordinea in care se servesc la masa;
- ortografia, gramatica, preturile si alte informatii trebuie sa fie corecte;
- lista trebuie sa fie curata fara stersaturi sau corecturi;
- lista trebuie sa cuprinda denumirea unitatii, adresa, orarul de functionare;
- stilul unei liste trebuie sa fie simplu, atractiv, usor de lecturat.

Autor:  Raluca Rusu