Site coolinaria.ro

5 sfaturi pentru legume la cuptor


5 sfaturi pentru legume la cuptor O portie de legume la cuptor poate fi un fel principal hranitor sau o garnitura delicioasa. Ca sa obtii intotdeauna legume usor crocante, dupa care-ti lasa gura apa, tine cont de urmatoarele sfaturi.

1. Foloseste destul ulei
Secretul pentru legume perfecte este uleiul. Daca folosesti prea putin, atunci ele vor fi uscate. Daca pui prea mult, vor fi unsuroase si gretoase. Unge-le bine cu ulei, astfel incat fiecare parte sa fie bine acoperita. Daca se formeaza o balta de ulei in tava, atunci e mult prea mult.

2. Taie legumele
Felul in care tai legumele este esential. Atunci cand au dimensiuni diferite nu se gatesc in mod egal. Bucatile mici se coc mult mai repede si se pot arde mai usor, pe cand cele mai mari risca sa fie nefacute pe interior. Taie-le pe toate cam la aceeasi dimensiune, nici prea mici, dar nici prea mari.



3. Intoarce-le in timp ce se coc
Legumele la cuptor au nevoie de atentie din partea ta. Nu le poti tranti in tava si uita de ele acolo. Intoarce-le cel putin o data, daca nu de doua ori. Altfel, vor avea o parte rumenita, poate chiar arsa, si restul nefacute.

4. Foloseste o temperatura ridicata
Chiar daca legumele se fac si la o temperatura mai scazuta, nu vei obtine rezultatul dorit: o crusta crocanta si caramelizata. Preincalzeste cuptorul intotdeauna, inainte sa bagi tava cu legume.

5. Nu incarca cuptorul
Cu siguranta vrei sa pui cat mai multe legume, ca sa nu astepti prea mult masa de pranz. Totusi, aceasta nu este o metoda tocmai potrivita. Daca asezi legumele in doua straturi, cel superior se va inmuia, in loc sa se coaca.

Autor:  Andreea Utza