Site coolinaria.ro

5 greseli care-ti incetinesc metabolismul


5 greseli care-ti incetinesc metabolismul Pentru a slabi eficient, ai nevoie de o dieta sanatoasa si personalizata, care sa se potriveasca perfect stilului tau de viata. Totusi, exista cateva greseli universale, care-ti pot incetini metabolismul, impiedicand scaderea in greutate.

1. Mananci prea putin
E adevarat ca, pentru a slabi, este esential sa mananci mai putine calorii decat consume. Insa, daca te infometezi, nu faci decat sa-ti distrugi sansele de a slabi eficient. Incearca sa consumi cel putin 1200 de calorii pe zi.

2. Nu consumi cofeina
Cafeaua, ceaiul verde si cel negru pot fi eficiente in dietele de slabit. Cofeina este un stimulant important pentru metabolism. Cafeaua te poate ajuta sa arzi cu 8% mai multe calorii pe zi, pe cand o cana de ceai iti poate stimula metabolismul sa arda cu pana la 12% mai mult.

3. Bei apa la temperatura camerei
Cercetatorii germani au demonstrat ca apa rece este mult mai eficienta pentru slabit decat cea la temperatura camerei. Asta se intampla deoarece organismul consuma mai mult incercand sa incalzeasca apa si sa o aduca la temperatura corpului. Tine-ti apa la frigider si bea cel putin 6 pahare pe zi.



4. Nu consumi destule proteine
Sa nu consumi proteine poate fi o greseala fatala pentru un regim de slabit. Asigura-te ca ai o sursa de proteine la fiecare masa. In afara de carnea slaba, alte surse excelente de proteine sunt nucile sau iaurtul.

5. Deficienta de fier
Fierul este esential, deoarece ajuta la transportul oxigenului catre muschi. Prin menstruatie, femeile pierd lunar o cantitate din acesta. Daca nu consumi alimente care-ti suplimenteze aportul de fier,poti dezvolta o deficienta.

Autor:  Andreea Utza