Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru a gati cu fructe congelate


 Sfaturi pentru a gati cu fructe congelate Toamna ne ofera o multime de fructe proaspete si gustoase, perfecte pentru a le transforma in placinte si prajituri. Totusi, ce facem daca ni se face pofta de o prajitura cu visine sau afine? Recurgem la fructele congelate. Iata cateva sfaturi pentru a gati cu acestea.

1. Tine-le la congelator pana cand le folosesti
Poate fi tentant sa le scoti din congelator si sa le tii pe masa pana cand le vei pune in prajitura, insa nu face asta. Lasa-le la congelator pana cand va fi nevoie sa le pui. Daca le dezgheti, vor avea si mai mult suc, iar prajitura va iesi apoasa de la inceput.

2. Nu uita de faina
Fructele congelate sunt mai grele din cauza apei in exces si tind sa se scufunde la baza prajiturilor. Ca sa eviti asta, da-le usor prin faina inainte sa le incorporezi in aluat. Faina absoarbe o parte din lichis si ajuta la distribuirea egala a fructelor.



3. Tine-le mai mult la cuptor
Avand in vedere ca sunt inghetate, fructele vor scadea temperatura aluatului. E o miscare destul de logica sa lasi prajitura mai mult la cuptor, pentru a se coace bine. Incepe prin a adauga doar 5 minute la timpul de coacere obisnuit, apoi verifica aluatul si vezi daca mai are nevoie de timp.

4. Agenti de ingrosare
In majoritatea retetelor de prajituri cu fructe congelate este nevoie de agenti de ingrosare. Cele mai comune optiuni sunt amidonul, tapioca sau faina.Daca reteta ta de baza se face cu fructe proaspete, trebuie sa adaugi o cantitate putin mai mare din agentul de ingrosare, decat mentioneaza aceasta.

5. Fa o placinta cu grilaj
Grilajul de pe placinte nu este doar pentru decor, ci are si un rol bine gandit. El permite lichidului din placinta sa se evapore mai usor in timpul coacerii. O crusta ce acopera complet fructele va pasta mai mult suc.

Autor:  Andreea Utza