Site coolinaria.ro

Cele mai sanatoase bucatarii internationale


Cele mai sanatoase bucatarii internationale Cand te gandesti la bucatariile internationale nu-ti pui problema cat de sanatoase sunt, ci cat de gustoase. Totusi, unele dintre ele sunt mai prietenoase cu organismul si silueta. Iata care sunt acestea.

1. Bucataria greceasca
Cu totii stim cate ceva despre bucataria mediteraneana. Cea greceasca se bazeaza pe alimente precum pestele, fructele proaspete si legumele, alaturi de cereale integrale si vin rosu. Daca nu faci abuz de alimente precum uleiul de masline, atunci ea este o bucatarie cu adevarat sanatoasa.

2. Bucataria japoneza
Nu vorbim despre mancarea pe care o poti gasi in fast food-uri, cum ar fi pachetele de primavara sau portii uleioase de orez. Bucataria japoneza autentica are multe mancaruri sanatoase, printre care se numara fructele de mare sau supele miso.



3. Mancarea indiana
Cand spunem mancare indiana ne gandim, automat, la mancare picanta. Totusi, bucatarii indieni folosesc multe ingrediente sanatoase, precum turmericul, ghimbirul sau garam masala (un amestec de condimente).

4. Bucataria spaniola
Tapas sunt un fel de aperitive, specifice bucatariei spaniole. Atunci cand sunt pregatite cu ingrediente sanatoase si consumate cu masura, ele se pot incadra in categoria mancarurilor bune pentru organism. De exemplu, ele pot fi facute cu legume precum fasolea sau rosiile, dar si cu carne slaba.

5. Mancarea thailandeza
Bucataria thailandeza inseamna fructe, legume, carne slaba, fructe de mare, orez si cocos. Pe langa acestea, printre cele mai folosite condimente se numara turmericul si ghimbirul.

Autor:  Andreea Utza