Site coolinaria.ro

5 provocari in bucatarie si cum sa le rezolvi


5 provocari in bucatarie si cum sa le rezolvi Gatitul poate fi o provocare, mai ales daca esti incepator. Iti faci griji pentru o multime de lucruri, incepand cu micile accidente pana la stricarea ustensilelor de bucatare. Iata care sunt principalele provocari in bucatarie si cum sa le infrunti.

1. Gatitul si dezordinea
De fiecare data cand gatesti, bucataria ta ajunge sa arate ca un camp de lupta? E timpul sa devii mai organizat. Curata legumele deasupra unui servetel de hartie sau deasupra unei pungi. Astfel, nu va mai trebui sa cureti cojile de pe bufet, ci doar sa arunci servetelul respectiv sau sa strangi punga.

2. Gatesti portii prea mari
Inainte sa gatesti ceva pentru saptamana urmatoare, intreaba-te de cate ori vei manca acasa. Daca iti iei majoritatea meselor la serviciu, concentreaza-te pe mancaruri simple, cum ar fi sandwich-uri, wrap-uri, salatele sau alimente usor de transportat. E bine sa fierbi o portie mai mare de orez, pe care sa o poti transforma in diverse preparate de-a lungul saptamanii, dar nu pregati o oala de ciorba. Te vei satura de ea si va fi si greu de transportat. In schimb, daca mananci acasa, poti gati orice doresti.



3. Cumparaturile
Si mersul la supermarket poate fi o adevarata provocare. De multe ori, te poti intoarce cu prea multe ingrediente pe care nici macar nu le vei folosi curand. Inainte sa mergi la cumparaturi, gandeste-te ce mancaruri ai vrea sa pregatesti in saptamana respectiva si de ce ai nevoie. Fa-ti o lista si nu te abate de la aceasta. Vei economisi timp, bani si nici nu vei mai face risipa de alimente.

4. Ustensilele de bucatarie
Pentru inceput, chiar nu ai nevoie de multe ustensile de gatit. Daca ai un tocator, un cutit ascutit si o tigaie, esti perfect echipat. Nu te ingrijora, de-a lungul timpului vei aduna din ce in ce mai multe ustensile. De fiecare data cand mergi la cumparaturi, poti adauga cate una.

5. Taiatul si curatatul legumelor
Pentru un incepator, pregatirea legumelor poate parea sa dureze o eternitate. Din pacate, asta se va schimba odata cu timpul. Cu cat capeti mai multa experienta, cu atat iti va fi mai simplu. Intre timp, exerseaza si invata modurile in care poate fi taiat fiecare ingredient.

Autor:  Andreea Utza