Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru a gati cu ciuperci


Sfaturi pentru a gati cu ciuperci Ciupercile se gasesc sub multe forme si marimi, si pot fi transformate intr-o multime de retete hranitoare. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa le pregatesti pentru diverse mancaruri.

1. Inainte de a le gati
Inainte sa incepi sa le gatesti, ciupercile trebuie sa fie curatate si uscate. Curata-le usor, cu o carpa umeda sau cu un servetel din hartie. Nu trebuie sa le speli cu foarte multa apa, deoarece o vor absorbi. De asemenea, poti folosi o perie pentru a scapa de praf si murdarie.

2. Gateste-le ca atare
Ciupercile au un gust specific foarte placut, care poate fi scos in evidenta cu putin ulei sau unt. Tine minte ca ele absorb grasimea repede, deci foloseste un ulei sau un unt de calitate.



3. Moduri de a le gati
Pentru a le scoate in evidenta gustul dulceag, pune putin ulei peste ciuperci si baga-le la cuptor, pana cand se rumenesc.

Poti pregati ciupercile la fel cum ai face un snitel: da-le prin faina, ou si pesmet si pune-le la prajit.

Poti pregati ciupercile cu metoda stir-fry, cu putin sos de soia.

Vara poti face ciuperci la gratar. Nu trebuie decat sa le pui pe gratar si sa le lasi pana cand se rumenesc. Apoi poti experimenta cu diverse marinade. Cea mai populara metoda de a pregati ciupercile este sa le faci sote, in ulei sau unt incins.

Ciupercile umplute sunt un aperitiv delicios si simplu. Curata ciupercile si taie-le coditele. Pregateste umplutura dupa preferinte (poti folosi ceapa, pesmet, condimente, oua, ciuperci, ardei etc.). Umple ciupercutele si pune-le la cuptor pana cand se rumenesc.

4. In mancaruri cu oua
Ciupercile se potrivesc foarte bine cu ouale, in preparate simple. De exemplu, le poti adauga intr-o omleta, alaturi de putin usturoi. De asemenea, si in ouale jumari se potrivesc foarte bine. Daca vrei ceva putin mai complex, prepara o frittata sau un quiche cu ciuperci.

Autor:  Andreea Utza