Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit cu varza


 Sfaturi pentru gatit cu varza Daca tot cumparam varza pentru murat, de ce sa nu o folosim si proaspata? Iata cateva sfaturi pentru pregatirea si gatitul acesteia.

I. Pregatirea
Chiar daca interiorul verzei ar trebui sa fie curat, nu strica sa-l mai speli odata, inainte de a gati cu ea. Daca observi urme de insecte, nu te speria. Scufunda varza intr-un vas mare cu apa si sare sau otet. Lasa-o acolo pentru 15-20 de minute

II. Metode de gatit
Varza poate fi mancata cruda sau poate fi preparata. O poti fierbe, gati la aburi, sote, in stir-fry sau la microunde. Practic, ai o multime de variante.

1. Varza fiarta
Varza trebuie fiarta intr-o cantitate mica de apa, si adaugata abia dupa ce apa incepe sa fiarba. Gateste-o fara capac si verifica din cand in cand, ca sa nu fiarba prea mult. Scoate-o cu o spumiera si asezoneaza dupa gust.

2. La aburi
Pune apa intr-o oala, dar ai grija sa nu o umpli. Atunci cand va clocoti, bulele nu trebuie sa atinga cosuletul in care sta varza. Pune varza taiata in cosulet si acopera. Las-o timp de 5-8 minute.



3. La microunde
Pune varza taiata intr-un recipient ce poate fi bagat la microunde. Pune cate 60 de ml de apa pentru fiecare 200 de grame de varza si seteaza cuptorul pe 5 minute. Opreste-l la jumatate pentru a amesteca, apoi lasa-l pana la final. Strecoara si asezoneaza.

4. Stir-fry
Incalzeste ulei intr-o tigaie, pana cand este foarte incins. Adauga varza taiata. Prajeste varza la foc mediu timp de 2-3 minute. Adauga sare, piper si putin otet. Amestca constant, pana cand varza mai ramane doar usor crocanta. Cand este gata, vei observa ca si-a micsorat volumul aproape la jumatate.

Autor:  Andreea Utza