Site coolinaria.ro

Cele mai periculoase alimente pentru silueta


Cele mai periculoase alimente pentru silueta Indiferent de stilul de viata pe care il ai, exista anumite alimente care dauneaza siluetei mai mult decat iti poti imagina. Asta inseamna ca te poti duce de trei ori pe saptamana la sala si tot te vei ingrasa din cauza lor.

1. Carnea rosie
Daca esti un fan al hamburgerilor, afla ca, oricat de sanatoase ar fi restul ingredientelor, burgerul este cel care-ti va sabota regimul de slabit. Carnea rosie este foarte bogata in grasimi saturate si, in plus, consumul regulat duce, in timp, la marirea taliei. Scopul nostru este sa scapam de centrimetri in plus, nu sa adaugam altii.

2. Bauturile carbogazoase
Dozele de suc sunt mult mai periculoase decat par. Majoritatea oamenilor le cumpara fara sa se gandeasca, doar de pofta. Acestea sunt mai rele decat dulciurile, caci pe langa zaharul in exces, contin si cofeina, care-ti poate da dependenta. Chiar daca exista variante dietetice, sarace in zahar si calorii, indulcitorii si chimicalele pe care le contin sunt catastrofice pentru organism.



3. Alcoolul
Vinul rosu este bun pentru organism, insa trebuie sa-l consumi cu moderatie. Asta inseamna ca nu trebuie sa bei mai mult de un pahar pe zi. Regula se aplica si in cazul altor bauturi alcoolice. Nu consuma mai mult de o sticla de bere pe zi sau un shot de lichior.

4. Nucile si semintele
Poate iti place sa mananci cateva alune sau seminte in timp ce urmaresti serialul preferat. Ele nu sunt tocmai o alegere potrivita, mai ales daca incerci sa slabesti. Alunele, in special cele prajite, sunt bogate incalorii si grasimi care te vor face sa te ingrasi. Daca vrei un snack hranitor, alege migdale sau nuci crude si nu manca mai mult de cat poti cuprinde cu degetele.

5. Fructe confiate
Chiar daca poti fi potrivite pentru un iaurt sau ca un snack rapid, atunci cand ti-e pofta de ceva dulce. Totusi, e usor sa exagerezi si sa mananci prea multe. Nu consuma mai mult de 8 caise confiate, 3 curmale sau 2 linguri de merisoare.

Autor:  Andreea Utza