Site coolinaria.ro

4 secrete pentru sandwich-uri calde cu branza


4 secrete pentru sandwich-uri calde cu branza Un grilled cheese, adica un sandwich cald cu branza, poate fi un mic dejun ideal, gustos si satios. Iata care sunt secretele noastre pentru sandwich-uri perfecte.

1. Cum alegem branza
Branza este cel mai important ingredient in orice astfel de reteta. O alegere gresita iti poate sabota micul dejun, pe cand una corecta iti poate transforma sandwich-ul intr-o delicatesa. Secretul pentru a alege branza ideala este sa tii cont de pH-ul acesteia. Un pH scazut este de preferat, deoarece asta inseamna ca branza se va topi, devenind moale si gumoasa. Cele mai potrivite branzeturi sunt Gouda, Gruyere sau Cheddar.

2. Cum pregatim exteriorul
Exteriorul sandwich-ului este la fel de important ca interiorul. Ca sa obtii o crusta delicioasa, incinge intai untul in tigaie. Pune feliile de paine, apoi adauga branza rasa pe una dintre acestea. Uneste-le, formand sandwich-ul, apoi pune putina branza rasa si pe felia superioara. Intoarce-o, pentru a se praji. Pune branza si pe cealalta felie, apoi intoarce din nou. Vei obtine o crusta crocanta, delicioasa, cu gust de branza.



3. O umplutura crocanta
Daca iti place un sandwich cu mai multa textura, atunci ai putea sa adaugi ceva crocant in umplutura de branza. De exemplu, poti sfarama cateva chipsuri din cartofi. Sau, daca preferi o varianta mai sanatoasa, poti folosi muraturi.

4. Serveste cu un sos
Daca mananci sandwich-ul cu branza la pranz, atunci va trebui sa-l mai servesti cu ceva, pentru a fi mai satios. Este alegerea ta cu ce vrei sa-l combini. Cea mai buna idee este sa-I pregatesti un sos. Poate fi de rosii, salsa sau orice alt sos preferi. De asemenea, sandwich-urile pot fi servite si alaturi de o portie buna de supa calda.

Autor:  Andreea Utza