Site coolinaria.ro

3 ceaiuri sanatoase si 3 daunatoare


3 ceaiuri sanatoase si 3 daunatoare Ceaiurile au numeroase beneficii pentru sanatate, insa trebuie sa stii care se potrivesc stilului tau de viata. Iti prezentam 3 ceaiuri sanatoase si 3 de care ar trebui sa te feresti.

Ceaiurile sanatoase

1. Ceaiul negru
Pe langa faptul ca este delicios, ceaiul negru se gaseste in multe varietati si are o multime de beneficii pentru organism. Te poate ajuta sa slabesti, lupta cu cancerul, diabetul si cu alte boli periculoase. Contine cofeina, de aceea poate inlocui cu succes cafeaua de dimineata.

2. Ceaiul de ghimbir
Daca stii cat de sanatos este ghimbirul pentru organism, atunci iti poti imagina cat de bun este ceaiul. Este ideal pentru persoanele care sufera de greturi dimineata. De asemenea, ajuta la reducerea durerii musculare dupa exercitii, dar si a inflamatiilor.

3. Ceaiul de hibiscus
Pe langa mirosul sau imbietor si gustul atat de placut, ceaiul de hibiscus are si cateva proprietati benefice pentru corp. Consumul regulat ajuta la reglarea tensiunii dar si la diminuarea stresului.



Ceaiurile de care trebuie sa te feresti

4. Ceaiurile de detoxifiere
Majoritatea produselor ce „ajuta” la detoxifiere nu sunt altceva decat mari minciuni. Ceaiurile din aceasta categorie nu fac decat sa irite intestinele, pentru a avea un efect laxativ. Ele sunt bune doar in cazul constipatiei. In rest, ele nu vor face altceva decat sa irite si sa dauneze intestinelor. In plus, te si dezhidrateaza.

5. Ceaiul de tataneasa
Beneficiile ceaiului de tataneasa suna prea bine ca sa fie adevarate. Acelasi ceai pretinde sa lupte impotriva bolilor de stomac, afectiunilor pulmonare, infectiilor urinare si chiar sa contribuie la tratamentul cancerului. Totusi, ceaiul de tataneasca contine substante ce pot dauna grav ficatului. In multe tari, acest ceai a fost interzis.

6. Ceaiurile aromate
Pe langa ceaiurile clasice, vei gasi si tot felul de varietati aromate: cu gust de ciocolata, cu jeleuri sau aroma de prajitura. Totusi, acestea sunt doar niste bauturi dulci, in niciun caz sanatoase. Nu sunt neaparat periculoase, insa nu le consuma regulat si nu te baza pe ele sa aduca vreun beneficiu organismului tau.

Autor:  Andreea Utza