Site coolinaria.ro

5 preparate de care sa te feresti la restaurantele chinezesti


5 preparate de care sa te feresti la restaurantele chinezesti Restaurantele cu specific asiatic sunt din ce in ce mai populare, insa, din pacate, foarte putine respecta retetele traditionale. Cel putin in cazul fast food-urilor, fii sigur ca nu vei gasi preparate sanatoase sau de calitate. Iata cinci mancaruri de care ar trebui sa te feresti.

1. Puiul Generalului Tso
Daca vezi acest preparat in meniul vreunui restaurant cu specific chinezesc, ar fi mai bine sa sari peste el. Nu numai ca vei salva in jur de 1500 de calorii, dar iti vei scuti organismul de niste doze mari de zahar si sodiu. Nu doar carnea prajita este problema, ci si sosul care o acompaniaza, un amestec mult prea dulce.

2. Orez prajit
Ar fi pacat sa nu incerci macar o data un orez gatit in stil asiatic, dar cel prajit nu este alesul. Pe langa faptul ca este facut din orez alb, adica sortimentul cel mai sarac din punct de vedere nutritional, acesta este gatit si intr-o cantitate mare de ulei. Chiar daca poate avea un gust bun, este o bomba calorica deloc necesara.



3. Pui dulce-acrisor
O reteta pe care o gasesti in multe restaurante chinezesti dar pe care, cel mai probabil, nu o vei gasi in China. Sosul dulce-acrisor se mananca, in general, cu preparate din peste. In schimb, in restaurantele cu specific chinezesc, acest pui dulce-acrisor contine mai mult „dulce” decat este cazul. Pe langa faptul ca vei consuma o multime de calorii si grasimi din puiul prajit, vei adauga si o cantitate enorma de zahar.

4. Pachetele de primavara
Pot parea o alegere usoara si relativ sanatoasa, insa nu este deloc asa. Faptul ca sunt umplute cu legume nu va schimba cu nimic invelisul prajit intr-o baie de ulei.

Autor:  Andreea Utza