Site coolinaria.ro

Cum congelam placintele


Cum congelam placintele Ti se intampla uneori sa ai pofta de o placinta, dar sa nu ai timp sau chef sa o prepari de la 0? Nu recurge la cele din supermarket. Atunci cand ai timp sa coci, pregateste doua placinte: pe una o vei baga la cuptor, iar pe cealalta o vei congela. Iata cum.

1. Placintele cu fructe
Placintele cu fructe trebuie congelate imediat ce au fost "asamblate", adica imediat ce ai pus compozitia de fructe peste blat. Atunci cand incepi sa amesteci fructele cu zaharul, ele incep sa-si lase sucul. Acest suc se poate transforma in cristale de gheata, atunci cand ajunge la congelator, de aceea e important sa lucrezi repede.
Inveleste placinta in cateva straturi de folie de plastic si pune-i o eticheta cu data cand ai preparat-o. Cu cat o impachetezi mai strans, cu atat vei tine la distanta umezeala si formarea cristalelor de gheata.

2. Placintele cu crema
Daca pregatesti o placinta cu o umplutura cremoasa, atunci trebuie sa procedezi cu totul diferit pentru congelare. Imediat ce ai terminat de facut umplutura, trebuie sa o bagi la rece. Toarn-o intr-un recipient etans si asaz-o in cel mai rece loc din congelatorul tau. La fel vei proceda si in cazul crustei. Imediat ce ai pregatit-o, trebuie sa o bagi la conngelat. Inghetarea rapida impiedica topirea untului, ceea ce va rezulta intr-un blat perfect.



3. Cum coci placinta cu fructe
A venit timpul sa coci placinta din congelator! Scapa de folia de plastic si bag-o direct in cuptorul preincalzit. Pentru un aluat mai bun, foloseste o tava cu hartie de copt deja incalzita. Daca ai o piatra de copt pizza, si mai bine. O poti folosi pentru placinta.

4. Cum coci placinta cu crema
Pentru aceasta ai nevoie de mai multe pregatiri. Incepe sa dezgheti umplutura cu o zi inainte. Muta recipientul in frigider peste noapte, apoi amesteca crema din nou, ca sa scapi de gheta care s-ar fi putut forma. Incepe sa coci intai crusta, pentru a avea textura perfecta. Abia apoi vei turna amestecul de crema si vei pune placinta iar la cuptor.

Autor:  Andreea Utza