Site coolinaria.ro

Cum poti folosi zatul de cafea


Cum poti folosi zatul de cafea Daca te-ai obisnuit sa arunci zatul de la cafea, e timpul sa te opresti. Acesta poate avea multe intrebuintari in casa. Iata cum il poti folosi.

1. Transforma-l in compost
Zatul de cafea este bogat in nitrogen, ceea ce il face excelent pentru a fi transformat in ingrasamant pentru plantele tale. Chiar si ramelor le place! Totusi, tine minte ca nu trebuie sa folosesti cafea proaspat preparata, ci trebuie sa astepti sa prepari compostul ca la carte.

2. Vase mai curate
Datorita texturii sale, zatul de cafea functioneaza foarte bine ca agent abraziv. Asta inseamna ca-l poti folosi ca sa cureti petele insistente. Pune zatul intr-o carpa pe care leag-o apoi cu un elastic. Iti vei face propriul burete cu cafea, cu care poti curata vasele.



3. Exfoliant
Am spus deja ca zatul are o textura abraziva, care poate veni in ajutorul tau. Il poti folosi si ca exfoliant pentru fata. Prepara un amestec cu o parte zat si o parte ulei de masline, apoi maseaza-l delicat pe fata. Zatul va exfolia si uleiul de masline va hidrata.

4. Acopera zgarieturile de pe mobila
Daca ai o masuta zgariata, pe care nu te induri sa o inlocuiesti, o poti repara cu putina cafea. Amesteca zatul cu un sfert de cana de apa calduta si un sfert de cana de otet, agita si lasa deoparte pentru o ora. Apoi, foloseste o carpa si freaca zgarietura cu acest amestec. Masa va arata ca noua!

Autor:  Andreea Utza