Site coolinaria.ro

Slabeste inainte de Craciun


Slabeste inainte de Craciun Stim cu totii ce inseamna masa de Craciun: o multime de bunatati de la care nu te poti abtine. Ca sa fii in cea mai buna forma, incepe de acum o dieta usoara. E mai bine sa o iei treptat, decat sa te infometezi cu cateva zile inainte.

1. Ia un mic dejun regesc
Micul dejun este prima masa a zilei si, deci, cea mai importanta. Nu sari niciodata peste acesta, deoarece iti poti incetini metabolismul, si automat, iti vei ruina regimul. In schimb, transforma micul dejun in cea mai bogata masa a zilei. Uita de covrigi si pateuri si alege cerealele integrale, surse de proteine si fibre.

2. Consuma cat mai multe fibre
Fibrele sunt cele care te mentin satul de-a lungul zilei. Alege intotdeauna alimente integrale. Asta inseamna sa inlocuiesti faina alba, pastele, orezul si paine cu variantele lor integrale. Fibrele sunt mai greu de mestecat, ceea ce te va forta sa mananci mai incet. Astfel, senzatia de satietate se va instala mai repede si nu va mai exista riscul sa mananci mai mult decat ai nevoie.

3. Alimente cu indice glicemic scazut
Mancarurile cu un indice glicemic scazut elibereaza zaharul lent in sange si iti dau o sursa stabila de energie. Asta te va mentine satul pentru mai mult timp. Nu vei mai simti nevoia sa iei gustarele nocive. Astfel de alimente sunt fructele, legumele, cerealele integrale, lintea, nucile, fasolea si orezul brun.



4. Nu uita de proteine
Consuma cantitati moderate de proteine, pentru ca mesele tale sa fie satioase. Indiferent ca alegi proteinele animale sau vegetale, e foarte important sa nu le excluzi din dieta ta. Surse foarte bune sunt carnea slaba, produsele lactate si ouale. Uita de pachetul de biscuiti si inlocuieste-l cu un sandwich satios.

5. Bea mai multa apa
E foarte usor sa confunzi senzatia de foame cu cea de sete si sa mananci mai mult decat ar trebui. Inainte sa ceri a doua portie de mancare, bea un pahar cu apa. Asteapta cateva minute si vezi daca iti mai e foame. Daca nu, inseamna ca, intr-adevar, iti era doar sete.

Autor:  Andreea Utza