Site coolinaria.ro

Pe ce merita sa dai banii


Pe ce merita sa dai banii Stim cu totii cat de repede cresc preturile in supermarketuri. De aceea, e important sa stim care sunt alimentele pe care merita sa dam banii si care sunt cazurile in care putem economisi.

1. Fructe si legume organice
In cazul anumitor fructe si legume, cel mai bine ar fi sa le cumperi de la pietele locale, nu din supermarketuri. Majoritatea pot fi contaminate cu pesticide, ce pot cauza dereglari hormonale si chiar cancer. In categoria acestora intra: merele, salata, strugurii, capsunile, spanacul, ardeii, rosiile cherry, piersicile si nectarinele. Atunci cand ai ocazia, cumpara-le din piata.
In schimb, in cazul altor legume si fructe, variantele din supermarket sunt la fel de bune ca cele din piete. De aici poti cumpara avocado, ananas, sparanghel, mango sau varza. Alege si variantele congelate, pentru a economisi bani si a reduce risipa de mancare. Sunt la fel de bogate in nutrienti precum cele proaspete.

2. Produsele lactate
Multe etichete sustin ca produsele sunt bio, eco sau organice. Totusi, in cazul produselor lactate, nu se aplica aceeasi regula ca in cazul legumelor. Laptele normal e la fel de bun precum cel bio. Studiile au aratat ca diferentele nutritionale intre laptele organic si cel non-organic sunt minore. Unele pot avea, intr-adevar, putin mai multi acizi grasi omega-3, insa nu e valabil pentru toate varietatile.



3. Painea

4. Ouale
Ouale aduc multe beneficii, de la proteine si vitamina A, pana la minerale esentiale pentru organism. Totusi, variantele mai scumpe, ofera si mai multi acizi grasi omega-3. Acestia sunt esentiali pentru sanatatea inimii si pentru prevenirea bolilor cronice, precum Alzheimer. Mancand oua bogate in acizi grasi, iti vei echilibra nivelul de colesterol si imbunatati sanatatea cardiovasculara.

Autor:  Andreea Utza