Site coolinaria.ro

Cum sa mananci mai multe legume cu frunze verzi


Cum sa mananci mai multe legume cu frunze verzi Stii cat de sanatoase sunt legumele cu frunze verzi, insa nu reusesti sa le integrezi prea des in dieta ta? Iata cateva idei care te vor ajuta sa le consumi mai des.

1. Consuma-le la micul dejun
Varza kale, spanacul si rucola sunt pline de nutrienti ce te vor ajuta sa-ti detoxifici organsismul, sa reduci inflamatiile si sa lupti impotriva bolilor. Le poti integra foarte usor in micul dejun, daca le vei aduga intr-o omleta sau intr-o portie de oua jumari.

2. Strecoara-le in smoothie-uri
Din fericire, majoritatea legumelor cu frunze verzi nu au un gust puternic. Asta le face niste candidati ideali pentru smoothie-uri. Strecoara cateva frunze de spanac intr-un smoothie de fructe si nici macar nu il vei simti.



3. Amesteca-le cu pastele
Spanacul, rucola si varza kale pot fi usor adaugate intr-o mancare cu paste. Chiar daca nu sunt mentionate in reteta initiala, nu te teme sa experimentezi putin. Adauga-le la final si amesteca-le bine cu restul ingredientelor.

4. In loc de tortilla
In loc sa alegi o tortilla din faina alba, mai bine folosesti o frunza de salata ca sa-ti faci un wrap. Pune aceleasi toppinguri ca de obicei si bucura-te de o masa mult mai usoara si sanatoasa.

5. Pe pizza
Probabil ca nu te gandesti la pizza ca la o mancare sanatoasa, dar asta depinde numai de tine si de toppingurile pe care le alegi. Spanacul este o alegere foarte buna, indiferent daca il amesteci in compozitie sau daca il pui pe deasupra.

Autor:  Andreea Utza