Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit cu citrice


Sfaturi pentru gatit cu citrice Citricele aduc arome interesante in preparate, insa gatitul cu lamai, portocale si grapefruit inseamna mult mai mult decat sa le storci sucul si sa-l pui in mancare. Iata principalele sfaturi pentru gatit cu citrice.

1. Foloseste tot fructul cand ai ocazia
Coaja si sucul de lamaie sunt minunate pentru gatit, insa la fel de bune sunt si feliile de lamaie. Nu te teme sa adaugi cateva in preparatele cu peste sau pui. Aceeasi regula se aplica si in cazul limelor si grapefruitului si portocalelor.

2. Ai grija cand folosesti lactate
Putin suc de citrice poate imbunatati un sos cremos, insa daca pui prea mult s-ar putea sa-l strici. Daca nu incerci sa prepari branza, atunci trebuie sa ai mai multa grija cand le combini. Foloseste doar putin suc.



3. Nu pregati coaja inainte sa o folosesti
Atunci cand ai nevoie de mai multa coaja de lamaie, poate fi enervant si obositor sa stai sa o razi. Totusi, nu cadea prada tentatiei de a o pregati de dinainte si pastra intr-un recipient. Cu cat sta mai mult afara, cu atat coaja de lamaie isi pierde mirosul si aroma.

4. Foloseste si alte ingrediente acide
O vinegreta cu lamaie este minunata pentru o salata, insa poti incerca si cu otet din mere sau vin alb. Aceeasi regula se aplica si in cazul marinadelor.

5. Nu pune sucul intr-un sos care inca se gateste
Sucul proaspat de lime sau lamaie poate face minuni pentru un sos, insa nu si atunci cand il adaugi intr-un moment nepotrivit. Daca-l vei pune prea devreme, risti sa obtii un gust ciudat si sa pierzi din culoarea preparatului. Toarna sucul doar dupa ce ai luat sosul de pe foc.

Autor:  Andreea Utza