Site coolinaria.ro

5 ingrediente interzise pentru smoothie-urile de slabit


5 ingrediente interzise pentru smoothie-urile de slabit Smoothie-urile sunt perfecte pentru orice dieta, indiferent daca vrei sa slabesti, sa te ingrasi sau sa te mentii. Atunci cand le bei pentru a slabi, trebuie sa tii cont de cateva reguli. Iata care sunt ingredientele care nu au ce cauta intr-un smoothie de slabit.

1. Unturile din nuci
Chiar daca sunt delicioase, unturile din nuci trebuie sa dispara din smoothie-urile tale daca vrei sa slabesti. Doua linguri de unt de arahide contin aproximativ 190 de calorii! Aceste unturi sunt sanatoase, intr-adevar, dar e mai bine sa le mananci cu moderatie, nu sa le bei.

2. Ulei de cocos
Uleiul se digera mai usor atunci cand este baut, de aceea nu-i va da de lucru metabolismului tau. Asta este exact opusul efectului pe care urmaresti sa il obtii atunci cand urmezi o dieta de slabit. In loc sa-l pui in smoothie-uri, mai bine foloseste uleiul de cocos la gatit.



3. Fructele in exces
Majoritatea smoothie-urilor de slabit sunt verzi, adica au o cantitate mare de legume cu frunze verzi si doar cateva fructe, pentru dulceata. Chiar daca sunt sanatoase, fructele sunt bogate in fructoza. Ficatul tau poate procesa o anumita cantitate de fructoza la un moment dat. Restul se va depune ca grasime. Daca vrei doar sa indulcesti smoothie-ul, adauga putina esenta de vanilie sau un indulcitor natural precum stevia.

4. Lapte de migdale indulcit
Laptele de migdale simplu este ideal pentru smoothie-uri de slabit, insa nu putem spune acelasi lucru si despre cel indulcit. Acesta este bogat in zahar si calorii, fapt ce iti va ruina incercarile de a slabi.

5. Miere
Mierea este foarte sanatoasa pentru organism, insa nu e bine sa o bei. Nici macar nu o vei simti, atunci cand o combini cu celelalte ingrediente. Daca vrei sa consumi miere, fa-o cu moderatie. Pentru smoothie-uri, totusi, foloseste stevie.

Autor:  Andreea Utza