Site coolinaria.ro

De ce sa mancam sparanghel


De ce sa mancam sparanghel Sparanghelul se gaseste in supermarketuri, atat proaspat, cat si congelat. Iata care sunt motivele pentru care ar trebui sa introduci aceasta leguma in alimentatia ta.

1. Este plin de nutrienti
Sparanghelul este o sursa ideala de fibre, folat, vitaminele A, C, E si K. De asemenea, este bogat in crom, un mineral ce sustine abilitatea insulinei de a transporta glucoza din sange spre celule.

2. Lupta impotriva cancerului
Alaturi de avocado, varza kale si varza de Brussels, sparanghelul contine substante ce ajuta la detoxifierea organismului, la distrugerea celulelor carcinogene si a radicalilor liberi. De aceea consumul de sparanghel poate proteja impotriva unor tipuri de cancer, precum osos, la san, de colon, laringe si plamani.



3. Contine multi antioxidanti
Sparanghelul este unul dintre cele mai bogate legume, in ceea ce priveste cantitatea de antioxidanti. Are abilitatea de a neutraliza radicalii liberi. In plus, poate incetini procesul de imbatranire.

4. Sanatos pentru creier
Sparanghelul are si proprietati benefice pentru creier. Acesta lupta impotriva declinului cognitiv. Este bogat in folat, care, alaturi de vitamina B12 (din lactate, carne de pui si peste) ajuta la prevenirea problemelor de acest tip.

5. Este un diuretic natural
Sparanghelul contine un amino acid numit asparagina, care actioneaza ca un diuretic natural. Ajuta corpul sa elimine atat excesul de lichid, cat si cel de sodiu.

Autor:  Andreea Utza