Site coolinaria.ro

Secretele unui hummus perfect


 Secretele unui hummus perfect Chiar daca hummusul e un preparat simplu de facut, asta nu inseamna ca trebuie sa-l tratezi cu superficialitate. Iata care sunt secretele unui hummus perfect.

1. Fara naut la conserva
Desi poate suna trist, daca vrei un hummus ca la carte, trebuie sa uiti de nautul la conserva. Cel uscat e usor de pregatit si nu ai nevoie decat de o mica planificare. Trebuie sa-l pui la inmuiat in apa rece, peste noapte. Dimineata, strecori si clatesti bine boanele, apoi le pui la fiert in multa apa. O sa dureze aproximativ 2 ore.

2. Fierbe nautul foarte bine
Nu grabi acest proces, caci vei ruina intreaga reteta. Nautul trebuie sa fiarba foarte bine. Cand il scoti, el trebuie sa fie foarte moale. Scoate o boaba si verifica-l. Daca-l poti zdrobi intre doua degete, inseamna ca e gata.



3. Pastreaza apa in care a fiert nautul
Este foarte important sa pastrezi apa in care a fiert nautul, deoarece o vei folosi pe parcursul retetei. O sa-ti trebuiasca atunci cand pasezi natul, pentru ca el are tendinta sa se ingroase. Deci, in loc sa pui apa simpla, pune apa in care a fiert, pentru un plus de aroma.

4. Decojeste boabele
Acest punct este esential daca vrei un hummus cremos. Daca nu decojesti boabele, vei simti, pe ici pe colo, cate o cojita mai tare. Ca sa le decojesti, trebuie sa le clatesti in apa rece imediat ce le-ai strecurat din apa in care au fiert. Apoi, ia cate o boaba si apas-o usor cu degetele, la baza.

5. Nu te zgarci la uleiul de masline
E important sa folosesti destul ulei de masline, atat in pregatirea hummusului, cat si in ornarea acestuia. Poti reduce din cantitatea de apa necesara, pentru a o inlocui cu ulei de masline.

Autor:  Andreea Utza