Site coolinaria.ro

Cum sa mananci sanatos de Craciun


Cum sa mananci sanatos de Craciun Pentru multi, Craciunul inseamna o masa mare si bogata alaturi de cei dragi. Cateva zile cu mancaruri traditionale si dulciuri nu-ti vor dauna, insa daca transformi tot sezonul intr-o perioada de rasfat, s-ar putea sa ai probleme.

1. Nu te rasfata saptamani intregi
Prajiturile, cozonacii si bauturile dulci apar prin mall-uri si supermarketuri de prin noiembrie, cu mult inainte sa fie vremea lor. Totusi, nu incepe si tu rasfatul de atunci. Majoritatea preparatelor traditionale sunt grele si bogate in grasimi, nu face abuz de ele. E in regula sa le consumi la masa de Craciun, insa nu si cu o luna inainte.

2. Fii selectiv
Daca masa de Craciun este plina, asta nu inseamna ca trebuie sa mananci din fiecare preparat. Studiaza-le cu atentie si vezi ce vrei cu adevarat sa gusti. Nu manca ceva doar din politete.



3. Nu face abuz de alcool
Pe langa faptul ca nimanui nu-i place un invitat beat si zgmotos, bauturile alcoolice nu vor face niciun serviciu alimentatiei tale. Dilueaza vinul cu putina apa minerala si nu uita de bauturile non-alcoolice, care sunt mai sanatoase. In plus, tine minte sa mananci ceva inainte sa bei.

4. Fa miscare
Daca a venit Craciunul, asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa faci miscare. Chiar daca e frig afara si nu mai poti iesi la alergat, fa-ti un abonament la sala sau incearca forme noi de miscare, cum ar fi dansul.

5. Nu manca doua mese mari
E posibil sa fi invitat in doua locuri in ziua de Craciun. Asta nu inseamna ca trebuie sa mananci mult la ambele. Consuma din preparate cu moderatie sau sari peste un anumit fel.

Autor:  Andreea Utza