Site coolinaria.ro

Platoul perfect de Craciun


Platoul perfect de Craciun Platoul cu prajiturele de Craciun este cel mai vesel element al mesei. Ca sa-ti surprinzi familia cu un amestec inedit de dulciuri, tine cont de urmatoarele sfaturi.

1. Nu coace mai mult de 5 tipuri de prajiturele
Pe langa faptul ca-ti va salva mult timp, o varietate mai mica de prajituri va permite fiecareia sa iasa in evidenta. Cu cat sunt mai multe tipuri, cu atat se vor pierde in multime. Rezuma-te la cateva retete pe care le stapanesti bine.

2. Nu exclude retetele familiei
Chiar daca oaspetii tai sunt deschisi la preparate noi, retetele de familie sunt intotdeauna binevenite si reconfortante. E in regula sa experimentezi cu cateva prajituri noi, insa pastreaza si reteta de biscuiti a bunicii, pe care o cunoasteti cu totii.



3. Tine cont de preferinte
E aproape imposibil sa multumesti fiecare invitat, mai ales daca te-ai obisnuit cu o masa mare in familie. Totusi, tine cont de preferintele pe care le cunosti si mai ales de alergii. Majoritatea prajiturilor de Craciun contin nuci sau alune, iar alergia la arahide este una dintre cele mai raspandite. Asigura-te ca exista si variante fara. De asemenea, daca stii ca unora dintre invitati le displac stafidele, nu le folosi in toate preparatele.

4. Pune o eticheta langa fiecare platou cu prajituri
Mai ales atunci cand ai o masa cu multi invitati, poate fi obositor sa explici de multe ori ce contine fiecare preparat. E mult mai simplu sa pui niste etichete, pe care sa notezi numele prajiturii si, eventual, ingredientele principale.

5. Prezinta-le in stil festiv
Si prezentarea preparatelor este foarte importanta la o masa. Foloseste platouri sau tavi in ton cu sezonul, colorate si vesele. Daca preferi o prezentare mai traditionala, foloseste tavite de lemn sau suporturi pentru tort.

Autor:  Andreea Utza