Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru turta dulce


Sfaturi pentru turta dulce Turta dulce este un preparat specific acestui sezon, iubit atat de copii, cat si de adulti. Atunci cand este gatita in casa, este mult mai delicioasa. Iata cateva sfaturi pentru turta dulce.

1. Foloseste un amestec de indulcitori
Melasa este un indulcitor care se foloseste in orice tip de turta dulce, deoarece ii da o aroma bogata. Insa, nu trebuie sa o folosesti de una singura. Cele mai bune rezultate se obtin atunci cand combini melasa cu zaharul brun. Astfel, turta dulce va fi crocanta la exterior, dar moale si umeda pe interior.

2. Lasa aluatul la racit
Chiar daca abia astepti sa tai formele de turta dulce si sa le bagi la cuptor, e foarte important sa lasi aluatul la racit inainte. Pune-l la frigider pentru cel putin 2 ore sau chiar peste noapte, daca ai posibilitatea. Astfel, ingredientele se combina mult mai bine, iar aluatul va fi mai usor de rulat.



3. Nu incarca tava
Daca nu vrei sa obtii omuleti de turta dulce lipiti intre ei, e important sa lasi destul spatiu intre ei. Nu ingramadi figurinele pe tava. E mai bine sa coci mai multe tavi, decat sa te grabesti si sa le strici.

4. Coace la foc mediu
Nu folosi o temperatura foarte inalta, deoarece melasa si zaharul brun se ard mult mai repede decat zaharul obisnuit. Ca sa permiti coacerea uniforma, nu folosi temperatura maxima a cuptorului. In schimb, coace turta la aproximativ 160 C.

5. Lasa decoratul la final
Stim ca abia astepti sa decorezi turta dulce, insa e important sa amani acest pas, pana cand turta dulce este perfect racita. Altfel, risti ca toata glazura ta sa se topeasca si sa obtii un dezastru. Transfera turta pe o farfurie sau un gratar, pana cand se raceste complet. Abia atunci poti incepe ornatul.

Autor:  Andreea Utza