Site coolinaria.ro

Friptura de Craciun


An de an, ne straduim sa-i impresionam pe cei dragi cu preparate deosebite, iar elementul central pe Masa de Craciun este... friptura la cuptor!

De pui sau de porc, o friptura gustoasa se prepara cu rabdare, retete verificate si ustensile de calitate. V-ar putea fi de folos:
- o foarefca pentru friptura de pasare, care este conceputa special pentru a portiona cu usurinta pui, curcan sau rata, taind chiar si oasele;
- un covoras de silicon pentru gatit fara grasime;
- un termometru pentru friptura, pe care-l puteti folosi si pentru preparate dulci cu ciocolata topita.

Iata si cateva retete la cuptor ce merita incercate:
- friptura de porc cu portocale;
- marinata pentru friptura la cuptor;
- fazan marinat in cidru, condimentat si gatit la cuptor;
- cotlet de porc cu mustar;
- pulpa de porc cu mere si scortisoara;
- Curcan umplut in stil grecesc;
- ciolan de porc cu galuste de cartofi;
- cotlet de porc cu mango.




Autor:  Liana Hardt