Site coolinaria.ro

Cum curatam tavile de prajituri


Cum curatam tavile de prajituri Cu siguranta iti plac fursecurile si biscuitii de casa, insa nu si spalatul tavii. Totusi, daca vrei sa o ai pentru mai mult timp, nu o arunca direct in chiuveta, ci tine cont de sfaturile urmatoare.

1. Las-o sa se raceasca
E simplu sa o trantesti direct in chiuveta si sa o speli cand ai timpul sau dispozitia necesara, insa asta o poate strica. O tava incinsa se poate stramba si indoi la contactul cu apa. Nu te grabi si las-o mai mult timp la racit, chiar daca ai scos deja biscutii.

2. Spal-o de mana
Este o piesa destul de sensibila si, daca vrei sa te bucuri cat mai mult de ea, ar fi bine sa o speli de mana. Detergentii puternici din masina de spalat vase o pot decolora si deteriora. In cele mai multe cazuri, nu trebuie decat sa o speli cu un buretel si cu un detergent bland. Daca este mai lipicioasa, atunci las-o intai la inmuiat in apa calduta.



3. Foloseste o spatula
Ti s-a intamplat sa te trezesti cu tava plina de zahar topit, ciocolata arsa sau cine stie ce alta neplacere? Nu incerca sa le indepartezi cu un cutit, caci o vei deteriora foarte repede. Cea mai buna metoda este sa folosesti o spatula din plastic. De asemenea, daca petele sunt incapatanate, o poti lasa la inmuiat intai.

4. Foloseste hartie de copt
Uneori nu e de ajuns sa ungi tava si sa o tapetezi cu faina. Aici vine in ajutorul tau hartia de copt. Foloseste-o ori de cate ori ai nevoie. Iti va proteja tava si vei scapa si de problema biscuitilor lipiti.

5. Nu o pastra la nesfarsit
Daca tava ta nu mai arata deloc bine, cel mai proabil nu mai este nici buna. Nu o pastra la nesfarsit, e important sa stii cand e timpul sa o arunci. Chiar daca e inca functionala, o tava deteriorata va fi mai greu de curatat si iti vei bate capul cu ea degeaba.

Autor:  Andreea Utza