Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru prajituri vegane


Sfaturi pentru prajituri vegane Cea mai mare provocare a prajiturilor vegane este inlocuirea produselor lactate, dar si a oualor. Odata ce ai depasit acest prim obstacol, vei observa ca dulciurile vegane nu sunt atat de complicate.

1. Invata sa inlocuiesti ouale
Exista atat de multe ingrediente care pot inlocui ouale, incat nu trebuie sa-ti faci griji in aceasta privinta. Semintele de in amestecate cu apa sunt o prima optiune, insa si piureul de banane poate functiona ca un inlocuitor excelent. Experimenteaza cu mai multe variante si gaseste optiunea potrivita pentru tine.

2. Aquafaba
Un nou inlocuitor pentru oua este aquafaba, adica lichidul dintr-o conserva de naut. Teoretic, el functioneaza la fel ca albusul de ou. Il poti folosi in prajituri fara sa-ti faci griji ca va lasa un gust ciudat. Odata ce le coci, acesta dispare complet.

3. Grasimile
Margarina este un inlocuitor popular pentru unt, insa cu totii stim ca nu este tocmai sanatoasa. Contine uleiuri hidrogenate, periculoase pentru organism. Daca o folosesti, alege un brand care sa nu aiba aceste uleiuri. Sau, mai bine, foloseste ulei de cocos, caci va trebui sa adaugi aceeasi cantitate ca cea de unt mentionata in reteta.



4. Mierea
Daca vrei, intr-adevar, sa pregatesti un desert vegan, nu uita ca trebuie sa inlocuiesti si mierea. Daca ai o reteta cu miere, poti folosi aceeasi cantitate de sirop de artar sau de agave.

5. Laptele
Multe branduri de lapte vegetal isi indulcesc foarte mult produsele. Evita laptele indulcit sau aromat. Cele normale iti ofera mai mult control asupra retetei si sunt mai sanatoase. Tine cont si de consistenta laptelui pe care il folosesti. De exemplu, laptele de soia se aseamana mai mult cu laptele de vaca. Cel de migdale este mult mai subtire, pe cand cel de cocos este foarte gros.

Autor:  Andreea Utza